Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

Κινδυνεύουν να χάσουν τα δεδουλευμένα τους οι επιμορφωτές!!!

"Πάγια φαίνεται πως αποτελεί η τακτική της Δ/νσης Εφαρμογής Προγραμμάτων ΕΕ του ΥΠΕΠΘ να καθυστερεί τις πληρωμές δεδουλευμένων .

02/12/2008 15:02 ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

Συγκεκριμένα οι επιμορφωτές Β επιπέδου του έργου «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στη χρήση και αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διδακτική διαδικασία» του ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ / Γ’ ΚΠΣ. πληροφορηθήκαμε ότι υφίσταται πρόβλημα με το τεχνικό δελτίο του έργου που λήγει επίσημα αύριο και υφίσταται κίνδυνος παραγραφής των δεδουλευμένων.

Και τούτο επειδή η διαχειριστική αρχή επέστρεψε τα παραστατικά πληρωμής των προγραμμάτων από το 2006 μέχρι σήμερα, με το αιτιολογικό ότι Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Προγραμμάτων ΚΠΣ του ΥΠΕΠΘ δεν μπορεί να είναι και ο φορέας επιμόρφωσης, όπως λ.χ. είναι τα πανεπιστήμια και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (…) Με άλλα λόγια, θα απαιτηθεί νέα νομοθετική ρύθμιση (όπως συνέβη και για την περίοδο 2002-05, κατά την επιμόρφωση/ πιστοποίηση στις ΤΠΕ α΄ επιπέδου από την ίδια υπηρεσία).

Συνιστά σκάνδαλο το γεγονός ότι το ΥΠΕΠΘ γνώριζε ότι οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετείχαν στη διαδικασία της επιμόρφωσης Β επιπέδου ως επιμορφωτές, δε θα μπορούσαν βάσει του Νόμου να αποζημιωθούν. Το στοιχείο αυτό αποκρύφτηκε και οι εκπαιδευτικοί κλήθηκαν- 2 φορές από τότε- με επίσημες προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος να συμμετέχουν στις διαδικασίες. Αποτέλεσμα αυτού είναι σήμερα να υπάρχει ο κίνδυνος οριστικής απώλειας των χρημάτων, μιας και η διαχειριστική αρχή του 3ου ΚΠΣ ολοκληρώνει το έργο της την 31-12-2008 και το νομικό πλαίσιο για την εκκαθάριση των οφειλών προς τους εκπαιδευτικούς δεν υπάρχει".

ΠΗΓΗ: esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: